Veel mensen denken dat de bekende zwarte platen waar jij een speciale platenspeler voor nodig hebt ouderwets zijn, maar dat is zeker niet zo. Vinyl platen zijn de laatste tijd namelijk weer enorm populair. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, zijn vinyl platen enorm gevoelig voor schade en stof. Daarom is het belangrijk dat deze platen goed bewaard worden, maar hoe pak je het verzenden en verpakken van vinyl platen aan als je een webwinkel hebt? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel! 

Het verpakken van vinyl platen 

Tegenwoordig worden er nog steeds vinyl platen geproduceerd, maar er is ook enorm veel vraag naar bekende en zeldzame vinyl platen van artiesten uit de jaren 80 en 90. Veel ondernemers moeten erg veel moeite doen om aan deze platen zien te komen. Vaak kunnen ze wel aan de platen komen, maar dan mist de verpakking van de plaat waardoor de waarde van het geheel enorm kan kelderen. Toch is het belangrijk om het ‘kunstwerk’ van een bekende artiest goed te bewaren en te verpakken. Wanneer je een vinyl plaat hebt aangeschaft zonder een hoes of verpakking, dan is het handig om LP buitenhoezen aan te schaffen zodat de volledige plaat beschermd blijft. Ook kun je verpakkingszakjes kopen, maar dat is zeker niet altijd de beste keuze die je kan maken. LP buitenhoezen zijn namelijk verreweg het meest geschikt voor het verpakken van vinyl platen. 

Het verzenden van vinyl platen 

Wanneer je een bestelling hebt ontvangen en dus een vinyl plaat moet verzenden, dan is het enorm belangrijk dat jij deze op de juiste manier verzendt. Veel transportbedrijven gaan helaas erg onzorgvuldig om met de producten tijdens het transport en daardoor raken jaarlijks tienduizenden bestellingen kwijt of beschadigd. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om bestellingen altijd verzekerd te verzenden en daarnaast is het ook verstandig om altijd een zeer stevige doos aan te schaffen en deze vol te stoppen met sterk verpakkingsmateriaal. Ook kan je ervoor kiezen om de vinyl platen zelf te transporteren, maar dat is niet altijd realistisch want je zult hiervoor door het hele land moeten reizen. Hierdoor maak je de kans natuurlijk wel een stuk kleiner dat de vinyl plaat beschadigd aankomt bij de klant. Dit zou namelijk erg jammer zijn voor de klant, maar ook voor de rest van de wereld als er weer een ‘kunstwerk’ verloren gaat.