De Nederlandse economie is snel aan het groeien en dat kun je voornamelijk merken aan het aantal bedrijven in Nederland. Dit aantal groeit dagelijks en ook groeien bedrijven zeer snel. Als een bedrijf groeit, dan is de kans groot dat een bedrijf meer werk aanneemt dan het bedrijf daadwerkelijk kan uitvoeren. Het moment is dan aangebroken om op zoek te gaan naar nieuw personeel dat het team kan versterken. Echter, door de groeiende economie is er een zeer groot tekort aan werknemers en hebben veel bedrijven moeite met het werven van nieuw personeel. Gelukkig vind je in dit artikel wat informatie over hoe jouw bedrijf nieuw personeel kan vinden. 

 

Contacteer een uitzendbureau

Een van de beste keuzes die je kan maken als je bedrijf nieuw personeel zoekt, is het contacteren van een uitzendbureau. Een uitzendbureau is gespecialiseerd in het werven van nieuw, maar ook geschikt personeel. De kans is groot dat je bedrijf al omkomt in het werk dat op de plank ligt en dan kan je bedrijf het vinden van nieuw personeel er niet ook nog bij hebben. Uitzendbureaus staan in contact met tienduizenden mensen in Nederland die werkzoekende of een carrièreswitch willen maken. De kans is dus ook vrij groot dat een uitzendbureau nieuw personeel kan vinden op kort termijn. 

 

Moeite met het vinden van geschikt personeel?

Wat momenteel ook veel voorkomt bij Nederlandse bedrijven, is dat ze wel nieuw personeel kunnen vinden, maar niet geschikt of het juiste personeel vinden. Dit komt vaak voor in bepaalde sectoren zoals ICT, Accountancy en Applied sience. Voor deze sectoren is het belangrijk dat er geschikt personeel gevonden word, want de werkzaamheden die je in deze sectoren moet uitvoeren zijn ingewikkeld, zelfs als je een diploma behaald hebt. Daarnaast willen de meeste bedrijven in deze sectoren alleen het beste personeel aannemen. Daarom kan je de sollicitanten het beste assessments laten maken. Zo zijn er selor assessment en cubiks assessment verkrijgbaar. 

 

Geef een tekenbonus 

Je kan er ook voor kiezen om sollicitanten een fikse bonus te geven als ze hun handtekening zetten onder een contract. Dit wordt steeds vaker gedaan want bedrijven hebben nou eenmaal personeel nodig. Als het niet op andere manieren lukt om personeel te vinden, dan is dit de beste keuze die je kan maken. Sollicitanten krijgen bij andere bedrijven ook een tekenbonus of een andere vorm van een bonus, dus de kans dat ze voor jouw bedrijf kiezen als je ook geen bonus geeft is dan vrijwel nul procent.