Je geld is je lief. Althans, dat zou het moeten zijn. Als dat niet het geval is, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Je hebt immers hard gewerkt voor je centjes en het staat je vrij hier van te genieten. Je ziet je geld echter in een rap tempo verdwijnen. Lage rente, hoge inflatie en niet meer inkomsten. Hier wil je wat aan doen. Je wil er niet op achteruit gaan wat betreft je comfort en je levensstandaard. Dat is niet gek, maar dan moet er wel wat veranderen. Daar gaan we voor zorgen, samen doen we dat. In deze blog doen we dat door je te vertellen hoe je geld kunt besparen zonder dat je dit heel erg merkt. Er zijn voldoende manieren die je in staat stellen je levensstandaard hetzelfde te houden en tegelijkertijd meer onderaan de streep over te houden. Klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag met je centjes. 

Tweedehands spullen

Sommige producten kun je prima tweedehands kopen en hier merk je dan niets van. Tegenwoordig is het zelfs helemaal in om vintage te kopen. Dit betekent niet dat je afgetrapte producten hoeft te kopen, nee zeker niet. Denk bijvoorbeeld eens aan een gebruikte laptop kopen. Als je een laptop nodig hebt voor je studie, werk of wat dan ook, dan kun je prima een gebruikte laptop nemen. Dit scheelt je meestal een paar honderd euro en is niet minder dan een nieuwe. De gebruikte laptops worden vaak helemaal ‘refurbished’ zoals dat mooi heet en zullen meestal geen of nauwelijks gebruikerssporen vertonen. Je hebt dus een zo goed als nieuwe laptop met de kop eraf; hoe chill is dat? Je kunt dit uiteraard met andere producten doen dan een laptop, dit was slechts een voorbeeld.

Energiekosten

Dan de energiekosten. De energiekosten rijzen de pan uit en daarom lenen ze zich er prima voor om eens flink te besparen. Doe dit door bijvoorbeeld de verwarming wat lager te zetten. Koop wat dekentjes, kleed je iets warmer en kruip wat eerder onder de wol ‘s avonds. Daar is helemaal niets ergs aan en er gaat niemand dood van. Ook korter douchen is een goede optie. Dit kun je niet eens comfort noemen, douchen kun je prima doen in twee minuten of zelfs korter. Als je het helemaal goed wil aanpakken kies je voor koud douchen.