Ben je woonachtig in Enschede en heb je letselschade opgelopen? Letselschade Enschede inschakelen is dan verstandig, want slachtoffer worden van een ongeval is altijd vervelend. Als je net letsel hebt opgelopen is het natuurlijk van belang dat je als eerst medische hulp krijgt. Zo kan het zijn dat je schade hebt opgelopen aan je lichaam en dat is natuurlijk zeer vervelend. Nadat je medische hulp hebt gekregen is het belangrijk dat je volledig hersteld. Dit kan soms lang duren. De financiële schade kan dan ook behoorlijk oplopen en dit mede doordat je waarschijnlijk niet meer volledig kunt werken. Dit betekent dat je letselschade oploopt, maar hoe zit dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wie is aansprakelijk?

Zit je niet fout met het ongeluk? Dan is de tegenpartij aansprakelijk voor jouw letselschade. Het is dan van groot belang dat deze partij al deze kosten aan jouw vergoedt. Je kunt namelijk grote financiële problemen krijgen wanneer je dit zelf betaald. Zelf om de tafel zitten met de tegenpartij is in de meeste gevallen niet verstandig. Je hebt namelijk weinig ervaring op dit gebied  en weet niet wat het wetboek erover zegt. Het is daarom verstandig om een letselschade advocaat Amsterdam in te schakelen. Deze kan namelijk bepalen hoe hoog jouw schadevergoeding moet zijn en hoe de tegenpartij officieel aansprakelijk moet worden gesteld.

Bewijs

De advocaat heeft natuurlijk wel bewijs nodig dat de tegenpartij fout zit. Hiervoor heb je bewijs nodig en dit begint al bij het ongeluk. Maak duidelijke foto’s van het ongeval en haal eventueel verhaal bij de getuigen. Vaak zijn er mensen die het ongeluk hebben gezien en deze kunnen een verklaring in jouw voordeel afleggen. Als de politie aanwezig is, neemt de politie verklaringen af. De politie zal alleen niet altijd aanwezig zijn na een ongeluk. Bij het ziekenhuis is het belangrijk dat je het onderzoek op papier laat zetten, dit kan namelijk gebruikt worden als bewijs. Er zijn verschillende vormen van bewijs en een advocaat kan je hier eventueel bij helpen.

Ook is het van belang dat je alle kosten in kaart brengt die gemaakt worden voor het herstel. Bereken de kosten van een fysiotherapeut en ga na hoeveel inkomen je misloopt. Op deze manier kan de advocaat makkelijker de hoogte van de schadevergoeding bepalen. Ook het aanschaffen van bepaalde hulpmiddelen valt hieronder en natuurlijk het eigen risico van jouw verzekering. Al deze kostenposten kun je natuurlijk meenemen bij het bepalen van de schadevergoeding.