Het product sokken is bij een outfit altijd het ondergeschoven kindje gebleven. En dat is zonde, want er is ontzettend veel mee te spelen. Accessoires zoals sokken kunnen je outfit maken of breken. Hier een aantal tips voor het dragen van sokken die je niet mag missen en je sokken naar een nieuw niveau brengen. 

 

Hoe zit het met de stoffen van sokken?

Wollen sokken zijn duur, maar hebben enorm veel voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het zweet absorbeert in de zomer. In de winter isoleert het juist de warmte. Een aantal wollen sokken kun je combineren met synthetische stoffen zoals nylon, polyester of elastaan. Dit maakt de sokken nog sterker. De meest gebruikte stof voor sokken is katoen. Ook sokken van katoen worden gecombineerd met synthetische materialen. De meeste katoenen sokken gaan lang mee, maar zitten wel minder comfy dan wollen sokken. Zijde en kasjmier zijn een lichte alternatief voor wol en worden doorgaans gedragen als dress sokken. Deze type sokken hebben een subtiele glans met veel elegantie. Zijde en kasjmier sokken behouden ook de warmte in de winter.

 

Sokken met printjes

Voor sokken met printjes geldt: kies voor een basiskleur dat overeenkomst met de kleur van je broek. Opvallende kleuren van je sokken kun je afstemmen op een terugkerende kleur van je outfit of op het seizoen. Klassieke prints doen het ook altijd goed zoals stippen en ruitjes. Rare gekke patronen doen het doorgaans minder goed. Als je van een uitgesproken stijl houdt dan kun je deze patronen op je sokken uiteraard wel dragen. Ga voor stijl met tommy hilfiger sokken.

 

Je sokken matchen met je broek

Sokken matchen met een broek is de veiligste en makkelijkste manier om sokken te dragen. Kies je paar sokken in dezelfde basiskleur als jouw broek en speel vervolgens met de shade. Iets donkerder of iets lichter dan je broek. Daarnaast kun je spelen met de textuur van je sokken. Wollen sokken zijn heel goed te dragen bij jeans en brogues. En kasjmier, dun katoen en zijde past goed bij pakken. Het matchen van je sokken met je broeken en niet met je schoenen heeft een praktische reden. Want wat gebeurt er namelijk als je gaat zitten? Juist, je ziet de sokken met je broek. In dit soort gevallen kan de kleur van je sokken en de kleur van je broek zorgen voor een optische verlenging van de benen. En dit zorgt voor een stukje meer rust en harmonie.